Apple breekt record na record. Nog niet zo lang geleden moesten beleggers in Apple eigenlijk niets weten van een dividend. Nu is Apple niet alleen het grootste beursgenoteerde bedrijf te wereld, het is ook nog eens de grootste beursgenoteerde dividendbetaler geworden. Na de 5e opeenvolgende dividendverhoging breekt Apple ook hier alle records.

Bij de kwartaalresultaten liet Apple weten dat het dividend van de technologiereus 10,5% omhoog gaat. Hierdoor betaalt het bedrijf uit Cupertino jaarlijks $13,22 miljard dividend uit. Het steekt daarmee ’s werelds vorige dividendkoning Exxon Mobil voorbij. De oliereus betaalt jaarlijks $12,77 miljard dividend uit.

Grootste dividendbetalers ter wereld

De kwartaalresultaten van Apple vielen trouwens lichtjes tegen waardoor het aandeel lichtjes daalde nabeurs (dus het dividendrendement gaat omhoog). De winst per aandeel kwam op $2,10 uit, boven de verwachtingen maar de omzet,  $52,9 miljard, was iets lager dan verwacht. Er werden 50,8 miljoen iPhones verkocht, ook iets minder dan verwacht. Dat komt vermoedelijk omdat iedereen zit te wachten op de iPhone 8.

De cash voorraad van Apple steeg tot $256,8 miljard. Daardoor is het voor Apple geen enkel probleem om het dividend op te trekken. De dividendverhoging van 10,5% is hoger dan vorig jaar (9,6%). Apple betaalt nu meer dividend dan bijvoorbeeld het bedrijf US Steel waard is.

Apple doet nog meer om de aandeelhouder te verwennen

En Apple betaalt niet enkel een dividend om aandeelhouders blij te maken. De komende 2 jaar gaat Apple nogmaals $210 miljard uitgeven om eigen aandelen in te kopen. Hoe minder aandelen er zijn, hoe hoger het dividend per aandeel in de toekomst. De cash flow moet dan over minder aandelen verdeeld worden. Dubbel feest voor dividendliefhebbers.

Apple verhoogt nu al 5 jaar op rij het dividend en is nu al de grootste dividendbetaler ter wereld. Deze reeks van dividendverhogingen lijkt voorlopig nog niet aan zijn einde. Apple heeft nog een gigantische berg cash en betaalt voorlopig nog maar een dividendrendement van 1,7%.

Bron: CNBC