Techgigant Apple lijkt in de problemen te zitten op de aandelenmarkten. In slechts 12 handelsdagen noteert het aandeel meer dan 20 procent lager dan zijn all-time high. Concreet wil dit zeggen dat het bedrijf een half biljoen dollar van zijn beurswaarde heeft verloren. Vrijdag eindigde in mineur wegens het sentiment, Apple sloot de beursweek af met 3,17 procent.

Een pijnlijke rit voor aandeelhouders van Apple. De afgelopen 12 dagen ging het aandeel met 22,6 procent onderuit. Minder dan twee weken geleden was het aandeel nog 137,98 dollar waard, nu ‘slechts’ 106,84 dollar. De oorzaak voor de daling heeft enerzijds te maken met de 4-to-1 stocksplit en anderzijds met een teleurstellend product event dat niet kon overtuigen.

Maar het is vooral de teleurstellende voorstelling van de nieuwe hardware en software producten die een negatieve impact heeft op de aandelenkoers de afgelopen dagen. Dinsdag kondigde Apple CEO Tim Cook de nieuwe Apple Watch Series 6, de iPad Air en de applicatie Apple One aan. Toni Sacconaghi, analist bij Bernstein, noemde het event ‘relatief ondermaats’:

We believe it could be difficult to move users from competitive music, video or gaming services, where they are often entrenched. We continue to believe that Apple should look to more creatively bundle its hardware + services into integrated subscription bundles.

Sell-off

Algemeen gezien volgt Apple gewoon het sentiment dat overheerst op de Nasdaq. De meeste techbedrijven hebben de laatste tijd namelijk last van de ‘sell-off’. De meeste beleggers en investeerders hebben hoogtevrees gekregen en kiezen nu voor aandelen van bedrijven die gaan profiteren van een herstel van de hard getroffen Amerikaanse economie.

Toch beweren sommige analisten dat Apple sterk zal herstellen gezien hun belangrijke marktpositie en de kwalitatieve producten die ze maken. Waaghalzen kunnen dus hun slag slaan door in te stappen op de huidige dip, uiteraard niet zonder enig risico.

Bronnen: CNBC

Foto: Matias Cruz – Pixabay

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.