apple pay Apple maakt van het Verenigd Koninkrijk de eerste markt buiten de Verenigde Staten waar het met zijn digitale betalingssysteem vecht voor een plek in de wereld van elektronische betalingen. De Apple Pay-dienst is vanaf deze week beschikbaar bij 250 duizend retaillocaties in Brittannië, zo liet het bedrijf weten in een verklaring per email. Gebruikers van de iPhone 6, de iPads en Apple Watches kunnen gebruikmaken van de contactloze betaalmogelijkheden.

Apple Pay

Chief Executive Officer Tim Cook gaat ervan uit dat de nieuwe dienst de digitale voetafdruk van Apple zal vergroten en mensen zal aanmoedigen om trouw te blijven aan producten van Apple. Apple gaat daarmee de concurrentie aan met Google en eBay’s PayPal. PayPal is volgens schattingen van Forrester Ressearch in de Verenigde Staten waarschijnlijk goed voor het begeleiden van betalingen ter waarde van 67 miljard dollar dit jaar. Tegen 2019 komt dit naar verwachting neer op 142 miljard dollar. Apple-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu van alles kopen met hun Apple-apparaten. Van koffie bij McDonalds tot aan brandstof bij bijvoorbeeld olieproducent BP. Daarnaast doet ook Marks & Spencers mee, als ook het transportnetwerk voor treinen en bussen in Londen. ‘Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke markt voor Apple doordat het niveau van contactloze betalingen en plekken waarop dit kan, uitstijgt boven het niveau in de Verenigde Staten’, zei Eden Zoller, analist bij Ovum, tegenover Bloomberg.

Uitrol Apple Pay

Apple Pay werd in oktober uitgerold in de Verenigde Staten. Anders dan bij contactloos betalen met een pinpas, moeten gebruikers bij Apple Pay ook bepaalde toetsen op hun apparaat aantikken. Ook moeten ze hun apparaat op de juiste manier plaatsen. De grootste banken in de Verenigde Staten gebruiken Apple Pay om zo de acceptatie van mobiele betalingen te versnellen, terwijl ze zo wel de controle houden over de transacties. In maart werd Apple ondersteund door 2500 banken in de VS en door 700 duizend locaties. Speel in op een mooie technologiekans voor de toekomst