bitcoin.si Wat is uw mening over Bitcoin? De vraag stellen is gemakkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. We spreken ons hier niet uit over de kern van de zaak, maar herinneren eraan dat de standpunten van  waarnemers mijlenver uit elkaar liggen.

De Bitcoin tegenstanders hebben geen goed woord over voor de virtuele munt. Ze spreken van een schandaal, van oplichting, van een Ponzi-schema et cetera. Sommigen deinzen voor niets terug en beschuldigen de mensen achter het Bitcoin-concept ervan om regelrechte criminelen te zijn.

>>>> Download hier onze GRATIS TECHNOLOGIE TIP<<<<

De andere kant spreekt echter heel andere taal, daar wordt Bitcoin omschreven als iets dat weliswaar last heeft van kinderziektes maar dat anderzijds de toekomst voor cryptovaluta’s er stralend uitziet. In hun visie zal na een moeilijke opstartfase blijken dat Bitcoin aan een onstuitbare opmars kan beginnen.

Bitcoin: Apple zoekt zelfbescherming tegen rechtszaken

Een belangrijke vraag is echter nog niet opgelost: hoe staan de grote bedrijven tegenover de nieuwkomer? Er blijkt dat daar meestal voor een afwachtende houding wordt gekozen, echt duidelijke uitspraken hoorden we tot dusver weinig. Vooral de houding van de technologische voorlopers kan belangrijk worden. Apple wacht bijvoorbeeld op een consensus alvorens een beslissing te nemen over Bitcoin en hult zich voorlopig in stilzwijgen. Concreet wil dit zeggen dat van Bitcoin Apps vooralsnog amper sprake is. Meer zelfs, Coinbase werd van de App Store verwijderd en Apple vroeg anderzijds dat Gliph na 7 maanden de samenwerking stopzette. Coinbase is een Bitcoin exchange waar de digitale munt kan gekocht en verkocht worden, Giph is een mobiele payment app dat toelaat om Bitcoin transacties af te handelen. Apple wil zichzelf op de eerste plaats beschermen tegen mogelijke toekomstige rechtszaken, zodat het afwijzen van de samenwerking vooral door voorzichtigheid eerder dan door ongeloof in de toekomst van Bitcoin is ingegeven. TECHNOLOGIE verandert onze maatschappij razendsnel. Wilt u ook 108 procent rendement behalen in één jaar, abonneer u dan op ons TECHNOLOGIE Rapport