De wereldwijde indices zijn deze maand goed uit de startblokken gekomen. Dat is overigens niet verwonderlijk, want de maand april kan betiteld worden als de ‘favoriete maand van de stier’. De kans is groot dat de beurzen aan het einde van deze maand hoger staan. En ook voor de rest van het jaar ziet het er behoorlijk rooskleurig uit.

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de maand april tijdens de afgelopen 20 beursjaren de beste beursmaand was voor de S&P 500 index. Over diezelfde periode wist de toonaangevende Amerikaanse index in de maand april gemiddeld met 1,7% te stijgen.

LPL Financial strateeg Ryan Detrick voegt daar aan toe dat de Dow Jones index tijdens de afgelopen 13 jaar elk jaar in april in het groen wist af te sluiten. Detrick laat daarnaast weten dat we dit jaar mogelijk nog een extra koersstimulans kunnen gaan zien. Sinds het jaar 1950 wist de S&P 500 index immers in april met gemiddeld 2,6% te stijgen indien de maanden januari tot en met maart in het groen werden afgesloten.

Beleggers mogen hopen op verder stijgende beurskoersen

Overigens zien de toekomstverwachtingen er voor de rest van het jaar ook erg rooskleurig uit. Zo laat Jeffrey Hirsch, redacteur van de Stock Trader’s Almanac, weten dat de S&P 500 index nog nooit negatief is geëindigd na een winst in het eerste kwartaal van meer dan 5,4%. Hirsch merkte op dat in slechts twee van deze 21 gevallen de daaropvolgende negen maanden van het jaar een negatief rendement opleverden: in 1987 en 1956.

Deze verliezen kunnen volgens hem geweten worden aan zeldzame gebeurtenissen, zoals Black Monday in 1987 en de geopolitieke onrust veroorzaakt door de Sovjet-inval in Hongarije, de Suez-kanaalcrisis en de Tweede Arabisch-Israëlische oorlog  in 1956.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar