Azië heeft er precies zin in, aandelen in deze regio zijn de beursweek alvast positief gestart. Vooral in China lijken beleggers goede moed te hebben gevonden, de Shanghai Composite ging met ruim 5 procent de hoogte in. Verschillende analisten verwachten een nieuwe ‘bull run’ in China omdat de markten verwachten dat de centrale bank nog meer maatregelen zal nemen.

Een donkergroene dag op de Chinese aandelenmarkten. De hoofdindex gaat met 5,34 procent omhoog terwijl de Shenzhen component met 3,7 procent stijgt en de Shenzhen composite met 3,6 procent. Het sentiment op de Aziatische beurzen zit goed op dit moment, beleggers hopen namelijk dat de Chinese centrale bank nog meer stimuleringsmaatregelen gaat nemen.

Jackson Wong, directeur bij Amber Hill Capital, is van mening dat beleggers en investeerders worden gedreven door een ‘bull sentiment’. Eén van de redenen hiervoor is omdat China minder last ondervindt van COVID-19 op dit moment. Maar ook, zoals eerder vermeld, omdat men hoopt op nog meer stimulus en financiële maatregelen van de People’s Bank of China.

The market continues to believe that the central bank will ease more, as seen by China’s recent credit and monetary expansion. In China, the bull comes as swiftly as it leaves.

Azië boven

Ook elders in Azië gaan de beurzen flink omhoog. De Hongkongse Hang Seng doet het ook niet slecht met een stijging van 3,34 procent. De Japanse Nikkei presteert iets minder goed dan de Hongkongse beursindex maar weet toch te stijgen met 1,83 procent. En ook in Zuid-Korea zit het sentiment op de markten goed, daar ging de Kospi met 1,64 procent omhoog.

Een bizarre beursbeweging vermits de World Health Organization onlangs heeft gewaarschuwd voor een record aantal besmettingen. In de Verenigde Staten loopt het bijvoorbeeld de spuigaten uit. Dat lijkt dus geen invloed te hebben op de Aziatische aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER