Tijdens de voorbijgaande handelsmaanden wisten de aandelenmarkten fors in waarde te stijgen. Volgens diverse analisten was deze beursstijging hoofdzakelijk te danken aan de steunpakketten die door de centrale banken werden gelanceerd. Opvallend genoeg is er nog steeds sprake van een relatief hoge beweeglijkheid.

Steeds meer beleggers keren terug naar de financiële markten. Het heeft er alle schijn van dat de rust op de markten is teruggekeerd. Tenminste, dat zou je verwachten indien je een blik werpt op de koersborden. Toch is niets minder waar.

Stilte voor de storm?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat, ondanks de riante herstelbeweging van de voorgaande maanden, er nog steeds sprake is van een relatief hoge beweeglijkheid. Nog nooit eerder noteerde de VIX-index zo hoog nadat de beurzen met ongeveer 40% in waarde wisten te stijgen.

Het heeft er dus alle schijn van dat er nog steeds veel onzekerheid in de markt zit. Mogelijk betekent de huidige beursbeweging slechts ‘stilte voor de storm’. In dat geval doen beleggers er verstandig aan om juist nu voorzichtig te werk te gaan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)