Aandelen in Azië reageren gemengd op de nieuwe importheffingen die het afgelopen weekend werden geactiveerd in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. De reactie was niet negatief, zoals je zou denken door de importtarieven, dat komt voor een groot deel door de verrassende toename van Chinese productieactiviteiten.

Afgelopen weekend zijn er nieuwe importtarieven doorgevoerd in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Men zou verwachten dat aandelen in Azië flink onderuit zouden gaan maar de reacties op de Aziatische aandelenmarkten waren eerder gemengd.

De reden waarom deze aandelen niet onderuit zijn gegaan en zich kranig houden, komt voornamelijk door de beter dan verwachte productieactiviteiten in China. De Shanghai Composite Index ging zelfs met 1,07 procent omhoog en de Shenzhen component index met 1,69 procent.

Zelfs de technologiesector kreeg een flinke duw in de rug dankzij een statement waarin duidelijk werd gemaakt dat het ontzettend belangrijk is om te blijven investeren in high-tech bedrijven. De Chinext index, de Chinese tegenhanger van de Nasdaq, maakte een sprong van 2,311 procent.

Meer stimulus

Daarenboven heeft de Staatsraad van China aangekondigd dat ze nog meer maatregelen zullen nemen om de economie te ondersteunen. Ze hechten veel belang aan het versterken van sectoren die de economie vooruithelpen. Technologie en infrastructuur zijn de voornaamste sectoren die ondersteund zullen worden, alsook de transformatie van de traditionele industrieën.

In Hong Kong ging de Hang Seng echter met 0,47 omlaag, dat komt voornamelijk door de politieke spanningen die nu al wekenlang de regio aan het teisteren zijn. De beursindexen in Japan, Zuid-Korea en Australia gingen ook lichtjes naar beneden, gemiddeld zo een 0,30 procent. De MSCI Asia ex-Japan index daalde met 0,24 procent, een matige reactie dus dankzij sterkhouder China.

Bronnen: CNBC

Foto: ROverhate – Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER