De goudprijs noteert vandaag de dag fors hoger dan de slotstand van 2018. Ten opzichte van de zomer van 2018 noteert de goudprijs op dit moment zelfs meer dan 25% hoger. Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen of de goudprijs binnenkort op weg gaat richting het hoogtepunt uit 2011. Om daar te komen zal het gele edelmetaal eerst moeten afrekenen met een loodzware weerstand.

De goudprijs is in enkele maanden tijd fors in waarde gestegen. Zo wist de goudprijs in drie maanden tijd met 20% in waarde te stijgen. En dat was enerzijds te danken aan de toegenomen onrust op de financiële markten en anderzijds aan het opgeleefde optimisme binnen de goudsector. Steeds meer beleggers zijn de afgelopen tijd geïnteresseerd geraakt in de goudsector.

Goudprijs wordt geconfronteerd met loodzware weerstand

Volgens technisch analist Chris Kimble is de goudprijs op dit moment aangekomen bij een loodzware weerstand. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de goudprijs op dit moment geconfronteerd wordt met een oude steunlijn uit de periode 2011-2012. Deze oude steunlijn fungeert nu als weerstandslijn. Tevens is de goudprijs aangekomen bij een belangrijk Fibonacciniveau. Tot slot is de Relative Momentum Index gestegen naar een zeer hoog niveau en dat impliceert dat de goudprijs overgekocht is geraakt.

Wat dat betreft zou het dus goed kunnen zijn dat de goudprijs binnenkort een stapje terug zal doen. De stieren zullen namelijk over de nodige energie moeten beschikken om deze weerstand te doorbreken. Mocht dat gebeuren, dan kan de goudprijs volgens Kimble op weg richting de $ 1.800.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!