Aandelen in Azië lijken te profiteren van de toegenomen fabrieksactiviteiten in China. Over het algemeen kleuren de beursindexen donkergroen. De Shanghai Composite, de Hang Seng en de Shenzhen noteren momenteel allemaal meer dan 2 procent in de plus. Het positieve beeld in de volksrepubliek China geeft beleggers en investeerders opnieuw goede moed.

Mooie beelden op de grafieken in Azië. In Hongkong noteert de Hang Seng 3,36 procent groen met de verzekeraar AIA als koploper met een stijging van 5,17 procent. De Hang Seng geniet namelijk van steun vanuit Amerikaanse hoek. President Trump heeft gezegd Hongkong te steunen in de kwestie omtrent de autonomiebeperking door de Chinese overheid.

Admittedly, Trump’s presser on action against China for implementing the Hong Kong Security Bill, which the White House has alleged strips Hong Kong of any autonomy, proved to be more bark than bite.

Maar ook de Chinese fabrieksactiviteiten zorgen voor een duwtje in de rug op de Aziatische beurzen. Uit een rapport blijkt dat de PMI is gestegen naar 50.6 punten in mei. Wat goed nieuws is want een cijfer onder de 50 punten duidt op een krimp. Hiermee wist de PMI het beter te doen dan analisten hadden voorspeld en dus zijn de markten opgetogen door het rapport.

Donkergroene beurzen

De Shanghai Composite kleurt ook donkergroen dankzij een stijging van 2,21 procent. Ook de Shenzhen component doet het goed met een stijging van 3,3 procent. Ook in Japan en Zuid-Korea gaan de aandelenmarkten fors hoger. De Japanse Nikkei 225 wist te stijgen met 0,84 procent en de Zuid-Koreaanse Kospi met 1,75 procent.

Een sterke prestatie van de Aziatische beurzen gezien er factoren spelen die een neerwaartse druk uitoefenen op de markten. De nasleep van COVID-19, de escalatie tussen Washington en Peking, een wereldeconomie die rake klappen heeft gekregen en noem maar op.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!