Een groene dag in Azië, gemiddeld stijgen de beurzen er met 3 procent. De reactie op de beurzen komt er nadat China heeft beslist om een deel van de importheffingen op Amerikaanse goederen te versoepelen. Beleggers en investeerders zijn opgetogen over het positieve nieuws en de positieve ontwikkeling in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Een verrassende wending op de Aziatische aandelenmarkten. Een stijging van 3 procent hadden we niet direct zien aankomen gezien de situatie omtrent het coronavirus. Beleggers zijn opgetogen over de positieve melding van de Chinese autoriteiten dat ze een deel van de importheffingen op een honderdtal Amerikaanse goederen gaan versoepelen vanaf 14 februari.

De versoepeling van de heffingen zou van toepassing zijn op 75 miljard dollar aan goederen. Aandelen in China waren de grootste stijgers met ongeveer 3 procent in de plus. Maar ook elders in Azië is het vertrouwen opnieuw toegenomen. In Japan ging de Nikkei 225 met 2,38 procent de hoogte in. Ook de Zuid-Koreaanse Kospi maakte een sprong van 2,88 procent.

Koopjes?

De reden waarom de stijging zo scherp is, heeft wellicht ook te maken met het feit dat het merendeel van de Aziatische beurzen de afgelopen dagen een flink pak rammel hebben gekregen door het coronavirus. Beleggers proberen dus koopjes te doen nu alles laag noteert.

Any time we see a pullback in the risk assets, (the) market seems to be ready to pump in more liquidity thinking that: ‘Hey this is a great opportunity, a draw down of 2 to 3%, maybe it’s time for us to get back at a lower price.

Toch verwachten analisten niet dat de stijging op de beurzen gaat blijven duren, vooral omdat het coronavirus nog altijd niet ingetoomd kan worden. Het dodentol is ondertussen al gestegen naar 500 en het virus blijft zich globaal verspreiden tegen een razendsnel tempo.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER