De beurzen in Azië hebben het moeilijk, niet alleen door de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika maar ook door de protesten in Hong Kong. De politieke risico’s in Hong Kong lopen op en dat is duidelijk op de financiële markten. De Hang Seng index heeft het lastig de afgelopen dagen en noteerde donderdag met een verliest van bijna één procent.

De situatie in Azië is wat onstabiel door de politieke strubbelingen in Hong Kong. De geweldloze protesten zijn uitgedraaid in gewelddadige protesten tussen protestanten en de politiediensten. Vandaag ging de Hang Seng bijna één procent lager, gisteren maar liefst 1,73 procent.

You already have significant political risk premium embedded into Hong Kong equities because of the trade effects that are going on and Hong Kong is the gateway to China. So the outlook for China has taken a knock in the past month or so.

Binay Chandgothia, managing director en portfolio manager bij Principal Global Investors, is van mening dat de aandelen in Hong Kong nog wat goedkoper kunnen worden als de escalatie blijft aanhouden. Hij voegde er ook aan toe dat, mocht dit gebeuren, de waarderingen aantrekkelijk beginnen te worden.

Add to that the possibility that something wrong could happen in terms of the ongoing protests. Then you could see Hong Kong equities get cheaper.

De tumult in Hong Kong brengt dus opportuniteiten met zich mee. Ook de Japanse Nikkei 225 is met een halve procent gedaald ten gevolge van de gebeurtenissen in Hong Kong, idem voor de Zuid-Koreaanse Kospi die met 0,72 procent de handelsdag afsloot. Analisten verwachten dat de protesten nog enkele dagen zullen aanhouden om dan vervolgens in intensiteit af te nemen de komende week.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay