De goudprijs wist aan het einde van de zomer van 2011 een stevige top neer te zetten rond de grens van $ 1.800. Sinds dat moment is er een overtuigende dalende trend van start gegaan, maar aan die trend kwam in 2016 een abrupt einde. Sinds dat jaar zijn er geen nieuwe dieptepunten meer neergezet. En volgens een bekende technische analist is de kans groot dat de goudprijs de komende jaren weer opzoek gaat naar het hoogtepunt uit 2011.

Aan het begin van 2016 wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is er een trend van hogere bodems gaande. Het probleem is echter dat de goudprijs tijdens de afgelopen drie jaar telkens een top wist neer te zetten in de zone van $ 1.380.

Goud kan snel stijgen richting het hoogtepunt uit 2011

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, ziet het technische plaatje van de goudprijs er op dit moment hoopvol uit. Volgens Kimble is er sprake van een ‘Bullish’ patroon, aangezien er een serie van hogere bodems is neergezet. Maar, de echte goud Bull Market gaat volgens hem pas van start indien de goudprijs weet uit te breken boven de grens van $ 1.380.

Mocht die uitbraak er komen, dan kan de goudprijs in relatief korte tijd doorstijgen richting het hoogtepunt uit 2011. Onderweg zijn er namelijk maar weinig noemenswaardige weerstanden te vinden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!