Centrale banken wereldwijd zijn hun beleid aan het herbekijken. In de Verenigde Staten van Amerika en in Europa gaan ze opnieuw stimuleren. Nu gaat ook de Australische centrale bank zijn rentebeleid opnieuw verder versoepelen om de economie van het land te ondersteunen in deze moeilijke tijden, aandelen in Azië gingen dinsdag alvast aardig hoger.

De Reserve Bank of Australia (RBA) heeft aangekondigd hun rentebeleid nogmaals te verlagen met een kwart, daarmee bereikt de rente een recordniveau van 0,75 procent. Voorzitter van de centrale bank Philip Lowe benadrukt dat het noodzakelijk is om een soepel rentebeleid te hanteren om de arbeidsmarkt op volle kracht te krijgen en het inflatiedoel te bereiken.

It is reasonable to expect that an extended period of low interest rates will be required in Australia to reach full employment and achieve the inflation target.

Beurzen

Aandelen in Azië gaan alvast hoger, de Japanse Nikkei 225 steeg dinsdag met 0,65 procent mede dankzij de grote sprong van 2,19 procent van Softbank Group. De Zuid-Koreaanse Kospi ging met 0,4 procent hoger, de Topix deed het beter met een stijging van 0,96 procent. Over het algemeen is de trend positief, de MSCI Asia ex-Japan ging dinsdag met 0,21 procent omhoog.

Beleggers zijn klaarblijkelijk tevreden met de inspanningen van de Australische centrale bank. Toch wordt het enthousiasme getemperd door een belastingverhoging in Japan. De btw werd er namelijk verhoogd van 8 procent naar 10 procent, een behoorlijk controversiële beslissing gezien de situatie met de handelsoorlog en de vertraging van de wereldeconomie.

I think it’s actually a bold move to do this at this point in time with all the global headwinds in the global economy. On the other hand, of course, it’s necessary because of the Japanese debt burden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER