Het is al langer bekend dat ondernemer en miljardair Mark Cuban van technologie houdt. En daarmee ook van techbedrijven, waar de grote favoriet van Cuban Amazon is. De techgigant is de grootste holding van de ondernemer.

Ik heb bijna een miljard dollar in aandelen van Amazon zitten. Het is mijn grootste holding. En dat is het al voor jaar en dag.

In mei van dit jaar liet de techguru al doorschemeren dat hij van Amazon hield. Alleen hij vertelde nooit hoe groot zijn positie in het bedrijf was. Naast Amazon is Netflix een lieveling van Cuban, zo zei hij ook in mei van dit jaar.

Naast twee grote techaandelen heeft de ondernemer “ongeveer vier” dividendaandelen en twee grote shortposities in aandelen, waarvan hij de naam niet onthulde.

Groot deel in cash

De portefeuille van Cuban zit dus onderverdeeld in een handje vol aandelen, als we zijn berichtgeving mogen geloven. De rest houdt Cuban in cash, want de ondernemer is niet zeker over de bredere markt en het Amerikaanse schuldniveau.

Althans zo was dat in augustus van vorig jaar volgens de techondernemer. Hij zei toen:

Ik heb een heleboel cash aan de zijlijn.

Cuban for president

Ook ging Cuban nog kort in op een mogelijk presidentschap, waar hij voor een onafhankelijke partij uit zou komen. Dus niet voor de Democraten of Republikeinen. De ondernemer was serieus om voor het presidentschap te gaan, alleen zijn familie riep hem terug.

Als jij hun gedachten kan veranderen, dan ga ik ‘all in’.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger