Azië, meer bepaald Zuidoost-Azië, heeft al vaker bewezen economisch goed te presteren de afgelopen jaren. Zelfs nu de wereldeconomie in een recessie dreigt te vallen, zou deze regio een lichtpuntje kunnen worden voor beleggers. Het IMF voorspelt een economische groei van 4 procent dit jaar en 4,3 procent volgend jaar, dat is meer dan de eurozone en de USA.

Beleggers en investeerders kijken maar beter uit naar Azië, en meer bepaald Zuidoost-Azië. De regio is al enkele jaren goed aan het boeren met sterke economische groeicijfers. Ze doen het procentueel gezien beter dan de Verenigde Staten van Amerika en Europa, met groeicijfers van 4 tot 6 procent. Ook nu de wereldeconomie het moeilijk heeft, blijft de regio stabiel.

Echter heeft het momentum in Azië een klap gekregen door drie factoren, de stijgende rentes, de oorlog in Oekraïne en de impact van China’s verminderde economische activiteiten. Het Internationale Monetaire Fonds is echter optimistisch en verwacht dat de regio het goed zal blijven doen. De vooruitzichten zijn alvast nog altijd positief.

Despite this, Asia remains a relative bright spot in an increasingly dimming global economy.

Voorspelling

Het IMF voorspelt dat de economie in Azië gaat toenemen met 4 procent dit jaar en 4,3 procent volgend jaar. Dat is lager dan het gemiddelde van 5,5 procent van de afgelopen 20 jaar, maar het is in ieder geval beter dan de vooruitzichten voor de Europese en Amerikaanse economie. Voor Europa voorspellen ze een groei van 3,1 procent dit jaar en 0,5 procent in 2023. Voor de USA is dit 1,6 procent dit jaar en 1 procent volgend jaar.

Landen zoals Vietnam, de Filipijnen, Indonesië, India en Maleisië zullen economische meer gaan groeien dan het gemiddelde dat het IMF voorspelt dankzij toerisme, het herstel van de logistieke keten en de hogere grondstoffenprijzen. Deze regio gaat het dus beter doen dan Noord-Azië. Het PMI-cijfer bevindt zich dan ook ver boven de 50 punten.

Bronnen: Su-Lin Tan – CNBC

Foto: PaxseWikimedia – CC BY-SA 3.0 

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER