Gisteren verschenen er weer rampzalige cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Tijdens de afgelopen week vroegen meer dan 5 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering aan. In vier weken tijd zijn er ongeveer 23 miljoen Amerikaanse banen verloren gegaan. En dat staat gelijk aan het aantal banen dat tijdens de afgelopen 10 jaar is gecreëerd.

Met de dag wordt duidelijker dat het coronavirus grote impact heeft op de economie. Een noemenswaardig deel van de sectoren kan op dit moment maar moeilijk het hoofd boven water houden. Met name in de VS begint de economische situatie zorgwekkend te worden.

Amerikaanse arbeidssector stort compleet in elkaar

Gisteren werd bekend gemaakt dat er tijdens de afgelopen week opnieuw miljoenen Amerikanen een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering hebben ingediend. Inmiddels staat de totale teller op ongeveer 23 miljoen Amerikanen. Nog nooit eerder steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen in korte tijd zo hard. Wat dat betreft mogen we dus gerust stellen dat dit een bizarre tijd is.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat in vier weken tijd de complete banengroei van de afgelopen 10 jaar teniet is gedaan. Sinds de financiële crisis zijn er in de VS ongeveer 22 miljoen nieuwe banen bijgekomen. Tijdens de afgelopen vier weken verdwenen er dus meer dan 23 miljoen arbeidsplekken.

En het einde lijkt nog niet in zicht te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)