De oliesector heeft tijdens de afgelopen weken flinke berentikken moeten incasseren. Het coronavirus zorgt er voor dat de vraag naar olie naar een dieptepunt is gedaald. Op dit moment kost een vat ruwe olie slechts $ 20. Ondanks het negatieve sentiment moeten beleggers de oliemarkt niet uit het oog verliezen.

Tijdens de afgelopen maanden is de oliemarkt ruim 70% aan beurswaarde verloren. Het coronavirus gaat naar alle waarschijnlijk de wereldeconomie in een diepe recessie storten. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar olie zal dalen. De economische activiteiten zullen namelijk afnemen en dat is nadelig voor het ‘zwarte goud’. Daarnaast zijn vandaag de dag nog veel fabrieken op slot en dat zorgt ook voor een drastische lagere vraag naar olie.

De oliesector biedt kansen voor de oplettende belegger

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research moeten beleggers echter niet vergeten dat deze rampzalige omstandigheden grotendeels al in de koersen verwerkt zitten. Zij zijn zelfs tot de conclusie gekomen dat de olieprijs over een jaar al flink hoger kan staan. Er is volgens hen namelijk sprake van een sterke correlatie tussen de huidige koersbeweging en de koersbewegingen die we zagen tijdens de jaren 1986, 1994, 1998 en 2016. Tijdens alle voorgaande keren noteerde de olieprijs de jaren daarna fors hoger. Op jaarbasis gemeten bedraagt de gemiddelde stijging 38%. Twee jaar later noteerde de olieprijs al ruim 62% hoger.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek laat wel zien dat beleggers juist nu deze hard afgestrafte sector niet uit het oog moeten verliezen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>