Aan het einde van januari, net toen de aandelenmarkten hun hoogtepunt wisten te bereiken, maakte Bank of America bekend dat een van haar eigen correctie-indicatoren was geactiveerd. Deze indicator voorspelde een flinke correctie die nog geen week later werkelijkheid werd. Nu trekken de analisten van de Amerikaanse zakenbank opnieuw aan de bel.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bank of America, is te zien dat de correctie-indicator van Bank of America opnieuw van erg grote waarde is geweest. Volgens de conclusie van de analisten van Bank of America (januari 2018) was een terugval bij de S&P 500 index naar 2.686 in februari/maart zeer waarschijnlijk. Kort daarna werd dit koersdoel al behaald.

Een nieuw Bear Market signaal is angstig dichtbij

De Amerikaanse zakenbank heeft niet alleen een correctie-indicator ontwikkeld, maar ook een Bear Market indicator. En 13 van de 19 Bear Market indicatoren die samen de grote Bear Market indicator vormen zijn op dit moment getriggerd (68%).

In het verleden kregen we altijd te maken met een nieuwe Bear Market toen 80% van de Bear Market indicatoren getriggerd werden. Wat dat betreft hoeven dus nog maar twee extra indicatoren geactiveerd te worden alvorens de veiligheidsriemen tevoorschijn gehaald moeten worden.