Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, is geen voorstander van cryptomunten. Vorige week vrijdag zei hij dat virtuele munten hun rol als betaalmiddel niet kunnen volmaken. Met ander woorden, gouverneur Carney vindt dat cryptomunten falen op dit moment.

Mark Carney, die ook actief is als voorzitter van de financiële stabiliteitsraad van de G20, zei dit vrijdag tijdens een speech op de Scottish Economics-conferentie. Hij beweerde dat cryptomunten op dit moment geen goed alternatief zijn voor fiatgeld omwille van het gebrek aan regels en de volatiliteit.

Slechts een bepaalde groep mensen gebruiken cryptomunten effectief als betaalmiddel. En zelfs dan alleen in parallel met de traditionele valuta van de gebruikers. In zijn ogen is het antwoord heel duidelijk: “Cryptomunten zijn aan het falen en dienen op dit moment eigenlijk tot niets”.

Volgens hem kan het ook niet anders want cryptomunten schommelen te hard in waarde op korte termijn. Daarenboven is het voorlopig nog te ingewikkeld om munten te verhandelen.

Ontdekkingsfase

Voorstanders van cryptomunten weerleggen Carney zijn kritiek. Volgens hen zitten we momenteel in een ontdekkingsfase. Deze munten bestaan bijna een decennium maar de meeste mensen zijn nog niet zo lang actief op de cryptomarkt. De komende jaren zullen veel duidelijkheid en richting brengen.

Hoewel cryptomunten momenteel niet echt kunnen dienen als efficiënt betaalmiddel, zullen er steeds meer verbeteringen komen waardoor steeds meer handelaren crypto zullen accepteren.

Ondanks zijn scherpe kritiek, bevestigt Carney dat cryptoassets een onderdeel zijn geworden van het reguliere financiële systeem. Daarom voerde hij aan dat ze zouden moeten worden gehouden aan dezelfde wettelijke normen als traditionele activa.

Bronnen: CCN

Foto: Marco Verch – Flickr

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven