Er wordt al lang geanticipeerd op een integratie van de cryptomunt van Ripple, XRP, op het platform van ’s werelds grootste cryptobroker Coinbase. Dit kan er mogelijk snel komen. Ondertussen blijft Ripple ook steeds meer banken toevoegen die de producten van Ripple willen testen.

De laatste weken kondigde Ripple opnieuw een samenwerking aan met 5 nieuwe banken uit 4 verschillende landen. De Braziliaanse bank Itaú Unibanco, het Indiase Induslnd en InstaReM uit Singapore zullen xCurrent uittesten.

Zip Ramit uit Canada en Beetech uit Brazilië zullen een ander product, xVia, gaan testen om hun faciliteiten voor internationale betalingen te verbeteren. Beetech en Zip Remit willen uiteindelijk samenwerken met LianLian uit China dat recent begon met het testen van xCurrent.

Geen van de banken gaat xRapid testen, waar de cryptomunt XRP voor wordt gebruikt. Waarom dat de ontwikkeling van xCurrent belangrijk is voor de toekomst van xRapid en XRP, kan je hier nog eens nalezen.

Ripple en Coinbase

Toeval bestaat niet. Dat willen liefhebbers van Ripple in ieder geval graag geloven. Op maandag 5 maart beginnen er maar liefst 90 nieuwe medewerkers bij Coinbase. Dit kadert in het plan om de komende 3 maanden 500 nieuwe mensen in dienst te nemen.

Dit kan uiteraard veel betekenen:

  • Coinbase kan de (aan)vragen van zijn (nieuwe) klanten niet bijhouden
  • De cryptobroker bereidt zich voor op een beursgang
  • Coinbase bereidt zich voor op een integratie van XRP

Nu zou op zich de aanwerving van 90 nieuwe medewerkers nog niet zo heel bijzonder zijn. Ware het niet dat op dinsdag 6 maart Ripple CEO Brad Garlinghouse en Coinbase COO Asiff Hirji samen te gast zijn in het CNBC programma Fast Money.

Het zou wel eens kunnen dat beide heren een samenwerking komen aankondigen. Momenteel biedt Coinbase enkel nog handel aan in Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash aan. Eind 2017 liet CEO Amstrong van Coinbase al ontvallen dat er in 2018 nog andere altcoins bij zouden komen. Toen werd er al druk gespeculeerd op Ripple.  Als 3e grootste cryptomunt zou dat ook niet onlogisch zijn.

Bronnen: Oracle TimesEthereum World News

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>