De olieprijs werd aan het begin van dit jaar geconfronteerd met een historische prijsdaling. De prijs voor een vat ruwe olie wist zelfs voor het eerst in de geschiedenis onder de 0-lijn te duiken. Inmiddels is er al enkele maanden sprake van een overtuigende herstelbeweging. En de analisten van Bank of America rekenen ook in het jaar 2021 op een verder prijsherstel van de olieprijs.

De olieprijs wist net als de beurzen in maart een stevige bodem neer te zetten. Vanaf de bodem gerekend zijn de olieprijzen meer dan in waarde verdubbeld. Het herstel van de wereldeconomie en het vaccinnieuws geeft oliebeleggers moed. Het jaar 2021 kan daarbij het jaar van de waarheid worden.

Olieprijs kan profiteren van het herstel van de wereldeconomie

Volgens de analisten van Bank of America kan het herstel van de olieprijs ook in het nieuwe jaar een vervolg krijgen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, zijn de verwachtingen van het analistenteam van Bank of America in beeld gebracht. De zakenbank rekent volgend jaar op een prijs voor een vat Brent olie van meer dan 50 dollar. Mocht dat niveau daadwerkelijk bereikt worden, dan is dat de hoogste koers sinds het begin van 2020.

Volgens de analisten van Bank of America gaat het herstel van de wereldeconomie zorgen voor een verder prijsherstel van de olieprijs. Tevens zal de organisatie van olielanden (OPEC) er alles aan doen om het overaanbod op de oliemarkt tegen te gaan.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>