De coronacrisis heeft geleid tot kelderende bedrijfswinsten. Op Wall Street is de trend van steeds minder winstgevende bedrijven al enkele jaren zichtbaar. Vanaf het jaar 2013 is die trend al van kracht en dat hebben maar weinig beleggers op dit moment door.

Tijdens de afgelopen maanden wisten de wereldwijde beurzen zich overtuigend te herstellen. Tijdens de afgelopen weken wist de stijgende trend, als gevolg van het vaccinnieuws, zelfs in een hogere versnelling te belanden. Voorlopig lijken maar weinig beleggers zich zorgen te maken over de coronacrisis.

Beleggers maken zich geen zorgen over de feitelijke winstsituatie

Wat beleggers echter niet moeten vergeten is dat de crisis nog niet achter de rug ligt. Ondanks dat zijn beleggers optimistisch gestemd over de winstverwachtingen. En de vraag is of die verwachting gegrond is. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat er sprake is van een angstaanjagende divergentie tussen het aantal winstgevende bedrijven binnen de Russell 2000 index en de winstverwachtingen. Nog nooit eerder was er sprake van een dergelijke divergentie.

Deze grafiek maakt pijnlijk duidelijk dat maar weinig beleggers op de hoogte zijn van de feitelijke winstsituatie. Amper 62% van de bedrijven die binnen de Russell 2000 index noteert maakt op dit moment winst. In het jaar 2013 lag dit percentage nog boven de 70%. Beleggers lijken er verstandig aan te doen om het feitelijke winstplaatje niet uit het oog te verliezen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis