Sinds de financiële crisis van het jaar 2008 zijn beleggers al niet bepaald gecharmeerd meer van bankaandelen. Dat is ook niet verwonderlijk, want de bankencrisis heeft diepe wonden achtergelaten. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om juist nu de bankensector in de gaten te houden.

Tijdens de coronacrisis werden de bankaandelen massaal gedumpt. Toen de beurskoersen in februari en maart diep in het rood kleurden, nam de bankensector een groot deel van dat verlies voor zijn rekening. Juist in dergelijke tegenvallende beursperioden wordt er vaak afscheid genomen van bankaandelen. De reputatie van de afgelopen 10 jaar vervult daarin een belangrijke rol.

Bankaandelen beschikken nog over voldoende potentieel

De analisten van Morgan Stanley laten weten dat dit mogelijk niet het moment is om pessimistisch gestemd over bankaandelen te zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley / Bloomberg, is te zien dat de S&P 500 Financials Index in vergelijking met de S&P 500 index vaak goede zaken weet te doen op het moment dat er een sterk herstel zichtbaar is bij het Amerikaanse BBP. En op de bovenstaande grafiek is te zien dat met name de Amerikaanse productiesector tijdens de voorbijgaande maanden een ‘V-herstel’ wist te bereiken. En normaliter weet een dergelijk economisch herstel vaak te leiden tot een sterke beursprestatie binnen de bankensector.

Tijdens de afgelopen weken was er al een trend zichtbaar waarbinnen de S&P 500 Financials Index beter wist te presteren dan de S&P 500 index. Maar, als we op de grafiek kunnen vertrouwen moet de echte ‘outperformance’ nog komen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis