Het beursjaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een memorabel beursjaar. Ondanks de coronacrisis wisten de meeste beurzen tijdens dit jaar in waarde te stijgen. In de VS werden de beleggers zelfs meermaals getrakteerd op nieuwe recordkoersen. De vraag is of het beursfeestje ook in 2021 zal standhouden.

Dit memorabele beursjaar komt langzaam maar zeker ten einde. Volgende week staan er nog enkele handelsdagen op het programma en daarna kunnen we de definitieve balans opmaken. Toch mogen we alvast stellen dat dit beursjaar uiteindelijk een stuk beter is verlopen dan de meeste analisten een halfjaar geleden hadden zien aankomen. De coronacrisis lijkt op de beursvloer zelfs alweer achter de rug te liggen.

De beren zijn nog niet verslagen

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research moeten beleggers uitkijken dat ze nu niet te optimistisch gestemd raken. Volgens hen liggen er namelijk nog beren op de weg. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van  Nautilus Investment Research, te zien dat de Dow Jones index bij een weerstandslijn is aangekomen die als sinds het jaar 1900 intact is. Tijdens de voorgaande keren dat deze weerstandslijn bereikt werd, werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een stevige beursdaling.

Uiteraard is het mogelijk dat de Amerikaanse beurs deze keer door de weerstandslijn heen breekt, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat het tot dat moment oppassen geblazen is. Deze weerstandslijn heeft immers tijdens de afgelopen 120 jaar een betrouwbare reputatie opgebouwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)