Investeren in barbiepoppen? Nu ja, niet letterlijk unieke exemplaren kopen en ze jarenlang in plastiekfolie bewaren. Maar investeren in de producent van deze iconische speelgoedfiguren. Mattel is volgens zijn CEO Ynon Kreiz hemel en aarde aan het bewegen om te voldoen aan de geëxplodeerde vraag naar hun speelgoed. Er is namelijk een stijging van 50 procent.

Mattel, het bedrijf achter de barbiepoppen, Uno, Fischer-Price en zoveel meer, lijkt geen last meer te hebben van de coronacrisis. CEO Ynon Kreiz zei onlangs in een interview met CNBC dat de vraag naar hun producten tijdens het derde kwartaal met 50 procent is toegenomen.

We are seeing tremendous demand for our products, more than we expected. With such surge in demand, we are now working hard to be able to fulfill it.

Het kwartaalrapport was een complete verrassing voor Wall Street. Mattel draaide tijdens Q3 dubbel zoveel winst dan analisten hadden voorspeld. Met een winst van 316 miljoen dollar, op een totale verkoop van 1,6 miljard dollar, doet Mattel het zelfs vier keer beter dan pre-corona.

COVID-19

Het aandeel maakte een sprong van bijna 10 procent na de publicatie van het kwartaalrapport. Kreiz zei dat het bedrijf overuren moet draaien om de vraag bij te houden. Vermoedelijk heeft het coronavirus hier iets mee te maken. Ook kinderen moeten massaal meer tijd thuis doorbrengen dus is het logisch dat de vraag naar speelgoed en dergelijke is toegenomen. De eerste lockdown was het startschot voor de verhoogde vraag.

Just extraordinary growth in demand, coming from a decline in the first half into such growth in the third quarter heading into the holiday season. We’re working very hard to be able to try and fulfill it.

Gezien de tweede grote besmettingsgolf in Europa en de Verenigde Staten van Amerika, verwacht Kreiz dat de vraag naar hun speelgoed tijdens het vierde kwartaal nogmaals zal toenemen. Niet alleen omwille van de lockdowns maar ook omwille van de feestdagen in de maand december. Analisten verwachten alleszins opnieuw sterke bedrijfsresultaten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixy

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>