In 2017 was Bitcoin met een stijging van meer dan 1.200% niet de beste cryptomunt op basis van procentuele stijging, maar het voegde wel meer dan $200 miljard marktkapitalisatie toe. Daar kwam geen andere cryptomunt in de buurt. Toch is het niet zeker dat Bitcoin zijn leidende rol in cryptoland kan behouden.

Bitcoin is zonder twijfel de leider van de cryptobende. Het is de oudste cryptomunt, wordt meer dan eender welke cryptomunt aanvaard door handelaars en zette blockchain op de kaart als een nieuwe technologiesector.

Toch brokkelt de marktdominantie van Bitcoin verder af. Enkele cryptomunten staan dan ook te springen om Bitcoin te onttronen.

Dit zijn de 4 grootste kanshebbers.

1. Litecoin

Litecoin is geboren als een klein broertje van Bitcoin, maar kleine broertjes worden ook groot. De blockchain van Litecoin heeft zelfs enkele voordelen ten opzichte van Bitcoin.

Litecoin integreerde al veel langer SegWit. Dit verbetert de capaciteit van de blockchain, zorgt voor lagere transactiekosten en versnelt het netwerk. Litecoin kan al 7 keer meer transacties verwerken als Bitcoin en creëert 4 keer sneller een nieuwe blok in de blockchain.

Oprichter Charlie Lee is actief bezig met de integratie van Litecoin met betaalverwerkers. Zo’n leidinggevende figuur heeft Bitcoin niet. Terwijl veel andere cryptomunten de focus leggen op de blockchaintechnologie, focust Litecoin voornamelijk op de praktische implementatie als betaalmiddel.

2. Nano

Nano, het voormalige RaiBlocks, is een opkomende cryptomunt. Volgens Nano kan het netwerk 7.000 transacties per seconde verwerken. Dit is op heden het snelste netwerk onder de cryptomunten en komt al voor 1/3 in de buurt van Visa.

Het geheim van Nano is niet 1 grote blockchain dat een consensus nodig heeft om een beslissing te maken, maar een reeks van blockchains waarbij iedere gebruiker zijn eigen blockchain controleert. Zo kan men veranderingen aanbrengen zonder een consensus van de meerderheid. In theorie kan zo’n netwerk een enorme schaalgrootte bereiken.

Het nadeel van Nano is dat er steeds 2 transacties moeten plaatsvinden, bij diegene die geld verstuurt en bij diegene die het geld ontvangt. Nano is ook meer ontwikkeld als een bedrijfsnetwerk dan een betaalmiddel.

Stellar Lumens

Stellar bestaat maar liefst uit 3 aantrekkelijke kwaliteiten.

Ten eerste dienen de Lumens als betaalmiddel voor cross-border betalingen. Overschrijvingen kunnen binnen de 2 tot 5 seconden bevestigt worden.

Ten tweede installeert Stellar slimme contracten in zijn blockchain, zoals Ethereum.

Ten derde werkt Stellar al samen met IBM. Wanneer iets goed genoeg is voor IBM, zal het mogelijk ook goed genoeg zijn voor andere bedrijven.

Ripple

Ripple is niet zo snel als Nano, maar kan al wel 1.500 transacties per seconde verwerken. Dit is nog steeds aanzienlijk sneller dan Bitcoin. En Ripple bewijst dat het deze performance kan vasthouden naarmate er meer en meer banken aan het netwerk worden toegevoegd.

Ripple heeft verschillende producten in de pijplijn die door verschillende financiële instellingen en centrale banken worden getest. Het is meer een onderdeel van de financiële wereld dan een betaalmiddel.

Bron: Fool

Foto Credit: iStock

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven