Het pond is bij de meeste beleggers naar de achtergrond verschoven. Overigens is dat volledig te begrijpen, want sinds juni 2016 heerst er twijfel rondom alles wat met het Verenigd Koninkrijk te maken heeft. Toch durft Danske Bank te zeggen dat het pond dit jaar terrein gaat winnen.

De aanstaande Brexit is als een bom ingeslagen. De maanden volgend op de verkiezingen verloor het pond flink aan waarde. Mede daardoor werd het Verenigd Koninkrijk al snel geconfronteerd met een hoge inflatie. De veroorzaker van deze inflatie was de zwakke munt. De gepensioneerde Britten die in het buitenland bivakkeren zagen hun koopkracht nog verder omlaag gaan.

Het Britse pond kan terug naar het niveau van vóór de Brexit

Sinds het begin van 2017 is het pond bezig met een inhaalslag. Ten opzichte van de dollar gemeten is het pond goed op weg om weer het niveau van vóór de Brexit-stemming te bereiken. En als het aan Danske Bank ligt gaat dit niveau nog dit jaar bereikt worden (Bloomberg). De zakenbank laat weten dat ze dit jaar rekenen op twee renteverhogingen afkomstig van de Bank of England. Mede daardoor zou het pond het niveau van $ 1,50 weer kunnen bereiken.

Overigens is Danske Bank niet de enige die rekent op twee Britse renteverhogingen dit jaar. Uit een enquête van Bloomberg blijkt dat 15 van de 41 respondenten (economen) rekent op ten minste twee Britse renteverhogingen dit jaar.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven