Op dit moment staan de beurzen onder druk. Volgens diverse analisten wordt de koersdruk veroorzaakt door het stijgende aantal nieuwe coronabesmettingen. Anderen wijzen juist richting de Amerikaanse verkiezingen. De huidige beurscorrectie lijkt overigens prima te passen in het ‘seizoenspatroon’.

Vaak wordt er gezegd dat beleggers in mei beter de beurzen kunnen verlaten. De bekende beursspreuk luidt immers als volgt: “Sell in May and remember to come back in September”. Uit onderzoek blijkt echter dat beleggers beter vanaf juli afstand kunnen nemen van de aandelenmarkten.

Beleggers moeten rekening houden met aanhoudende beurszwakte

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is de gemiddelde beursbeweging bij de S&P 500 index tijdens een kalenderjaar in beeld gebracht. Deze beursbeweging is gevormd uit de koersdata van de jaren 1990 tot en met 2019. Op de grafiek is te zien dat de S&P 500 index normaliter te maken heeft met koersdruk tijdens de periode juli-oktober. Gemiddeld gezien weten de beurzen medio oktober een bodem neer te zetten, waarna vervolgens de eindejaarsrally in gang gezet wordt.

Dit jaar wisten de beurzen beduidend langer de stijgende trend intact te houden. Beleggers doen er echter verstandig aan om de komende weken rekening te houden met aanhoudende beurszwakte. Zeker nu de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen, kunnen de spanningen oplopen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar