Recent wist de financiële sector in positieve zin op te vallen. De bankaandelen wisten voor het eerst in lange tijd een mooie winstreeks neer te zetten. Mogelijk kan dit de opmars zijn naar de wederopstanding van de financiële sector. Alle ingrediënten lijken in ieder geval aanwezig te zijn.

Dat de bankaandelen voor het eerst in lange tijd weer eens goede zaken wisten te doen, was overigens hard nodig. De financiële sector werd immers keihard geraakt door de coronacrash. Beleggers deden massaal afstand van deze categorie aandelen.

Is dit hét moment om te switchen naar de financiële sector?

Al jaren hangt er een pessimistische sfeer rondom de financiële sector. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de Financials Index al jaren een stuk minder goed weet te presteren dan de S&P 500 index. Aan het begin van dit beursjaar kwam die trend zelfs in een hogere versnelling terecht.

Maar, op de grafiek is ook te zien dat een belangrijke steunlijn genaderd is. Deze steunlijn dateert uit maart 2009, toen de beurzen een stevige bodem wisten neer te zetten. Met name tijdens de eerste maanden na die bodem wisten de bankaandelen in positieve zin op te vallen. Gaat dat scenario zich nu opnieuw voltrekken?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>