Wie thuis is in de wereld van gaming, zal gemerkt hebben dat er een spel is dat er de laatste maanden met kop en schouders bovenuit steekt: Fortnite. Iedere gamer praat erover, YouTubers verdienen er ontzettend veel geld mee. En nu kan jij ook als belegger mee surfen op het succes van Fortnite.

Fortnite is een spel waarin 100 spelers van over heel de wereld een soort van hunger-games spelen. Er is een soort land waar je van alles kan vinden om te overleven, van bouwmateriaal tot geweren en munitie. Er is ook een cirkel die het speelveld steeds kleiner maakt. Wie buiten de cirkel komt, gaat langzaam dood.

Ninja is momenteel de meest bekende Fortnitespeler. Hij verdient miljoenen dollars door zijn games te streamen naar Twitch, een online platform om gamers te volgen dat werd gekocht door Amazon.

Je kan Fortnite spelen via een computer, maar het spel is ook bijzonder populair via Playstation en je kan het zelfs op tablet of smartphone spelen. Fortnite is niet alleen zeer populair, maar ook gratis om te spelen.

Een nieuw tijdperk van gaming

De ontwikkelaars achter Fortnite hebben het spel zo gecreëerd dat ze enkel geld verdienen met in-game aankopen. Maar dat doen de spelers dan ook massaal. Gek genoeg kopen de meeste spelers geen extra middelen om het spel beter te spelen, maar add-ons voor hun mannetje waarmee ze spelen. Zo goed als iedere dag kan je wel een nieuw pakje of dansje kopen in de shop. Wanneer spelers andere spelers zien met leuke versiering of een leuk dansje, willen ze dat ook.

Het is een geniaal systeem en kan wel eens het begin inluiden van een nieuw tijdperk in gaming. De ontwikkelaars verdienen er al honderden miljoenen dollars mee. Ze kondigde recent zelfs een soort van Fortnite Battle aan waarbij de prijzenpot wordt gespijsd met maar liefst $100 miljoen. Dit is meer dan de huidige top-10 eSports tornooien samen.

Hoe beleggen in Fortnite?

Nu is natuurlijk de vraag hoe je kan beleggen in Fortnite. Het mega populaire spel wordt gemaakt door Epic Games. Maar Epic Games is niet beursgenoteerd. Er is echter wel een Chinees bedrijf dat een participatie heeft van 40% in Epic Games en dat bedrijf gaat het spel binnenkort ook lanceren in China. Dit kan de groei van Fortnite nog meer versterken.

Wie wil beleggen in Fortnite, zal dus aandelen moeten kopen van Tencent, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld.

Bronnen: MarketWatchYahoo Finance

Foto Credit: Flickr/BagoGames