Als we David Tice moeten geloven, is het momenteel geen goed moment om in aandelen en crypto te beleggen. De investeerder die zijn ‘bear fund’ verkocht in de aanloop van de financiële crisis in 2008, waarschuwt beleggers dat de markten overgewaardeerd zijn en dat het schuldniveau ongezien is. Volgens hem gaan we richting een ‘market sell-off’.

Moeten we extra voorzichtig zijn op de aandelenmarkten en de cryptomarkt? David Tice, bekend omwille van zijn ‘bearish’ houding tijdens stierenmarkten, beweert dat het riskant is om nu aandelen en bitcoin te kopen. Voornamelijk FAANG aandelen (Facebook, Amazon en dergelijke) zijn volgens hem sterk overgewaardeerd op dit moment.

A lot of money has been thrown at Alphabet and Microsoft, Apple and Facebook, Twitter, etc.. Costs are going up in that sector.

Hij waarschuwt beleggers en investeerders die op korte termijn winst willen maken, voornamelijk omdat het risico voor een pullback van 40 procent groot is volgens hem. Tice is vaak erg vroeg met zijn ‘bearish’ gevoel maar een verkoopgolf is volgens hem onvermijdelijk.

The market is very overpriced in terms of future earnings. We are adding debt like we’ve never seen. We have the Treasury market acting very strange with rates falling dramatically.

Crypto

Ook bitcoin is volgens hem geen goede optie de dag van vandaag, of eender welke cryptomunt. Hij begon het jaar als een ‘bitcoin bull’ maar is ondertussen van gedacht veranderd gezien de recente ontwikkelingen. Bij het aantikken van 60.000 dollar begon Tice voorzichtig te worden.

Lately, there’s been a lot more uproar from central bankers, Bank for International Settlements [and] the Bank of England have made profound negative statements. I think it’s very dangerous to hold today.

Om in te spelen op het sentiment, heeft Tice een hedgefonds opgericht. In dit fonds zitten voornamelijk metalen en mijnbouwaandelen. Hij is er van overtuigd dat goud en zilver de komende maanden sterk gaan stijgen en noemt het zelfs een ‘once in a decade opportunity’.

Bronnen: CNBC

Foto: Eugene Zemlyanskiy Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>