De lievelingetjes op de beurs zijn op dit moment zonder twijfel de technologieaandelen. Al jaren weten deze aandelen het erg goed te doen en daar worden ze ook steeds meer voor beloond. De interesse in deze aandelen blijft immers toenemen en dat is eigenlijk helemaal niet zo vreemd.

Er wordt vaak gesproken over de enorme overwaarderingen die er zijn binnen de technologiesector. Het is inderdaad waar dat het gemiddelde technologieaandeel een stuk hoger noteert dan haar winst of omzet rechtvaardigt, maar daar is ook een verklaring voor te geven. De toekomstverwachtingen zien er voor deze aandelen nou eenmaal erg goed uit en beleggers zijn daarom bereid om meer voor een dergelijk aandeel te betalen.

Het fundamentele plaatje ziet er bij technologieaandelen beter uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Credit Suisse, is te zien dat de technologiebedrijven het fundamenteel gezien beter weten te doen dan de meeste andere S&P 500 bedrijven. Zo bedraagt de brutomarge (verschil tussen verkoopprijs en inkoopprijs) van een gemiddeld technologiebedrijf bijna 60% en voor een gemiddeld ander bedrijf binnen de S&P 500 index bedraagt dat ongeveer 35%. Daarnaast is de groei van de brutomarge bij de technologiebedrijven vele malen sterker.

Ditzelfde verhaal geldt overigens ook voor de EBIT-marge. De EBIT is een maatstaf voor de operationele inkomsten van een onderneming voor aftrek van rente (interest) en belasting (tax).

Wat dat betreft is het dus niet zo vreemd dat beleggers bereid zijn om voor technologieaandelen dieper in de buidel te tasten. De groeivooruitzichten zien er immers een stuk beter uit.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.