Voor beleggers is er een zware tijd aangebroken. Als we de economen mogen geloven dan bevinden we ons op dit moment in de zogenoemde late fase van de economische cyclus. En een dergelijke fase brengt de nodige problemen met zich mee. Zo moeten beleggers juist in deze tijd het kaf van het koren zien te scheiden. En dat is natuurlijk niet gemakkelijk.

De beleggers onder ons die dachten dat de donkere wolken waren verdwenen, werden tijdens de afgelopen week met de neus op de feiten gedrukt. Tijdens de laatste twee handelsdagen van de week was er sprake van de nodige paniek als gevolg van het tegenvallende nieuws over de onderhandelingen tussen de VS en China. De kans op een snel handelsakkoord lijkt immers minimaal te zijn.

Deze sector kunnen beleggers beter vermijden

Beleggers staan dus voor de moeilijke opdracht om in deze beurstijd de juiste sectoren te kiezen. Volgens The Lyons Share kunnen beleggers op dit moment beter de olie- en gassector links laten liggen. Zij publiceerde namelijk onlangs de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de NYSE Oil & Gas Index is afgeketst van een eerdere belangrijke steunlijn. Met andere woorden fungeert de oude steun nu als nieuwe weerstand. En volgens de wetten van de technische analyse wordt daarmee de dalende trend bevestigd.