Als het om beleggen in goud gaat, haken vaak veel beleggers af. Goud lijkt in deze tijd niet ‘sexy’ genoeg te zijn voor een investering. Onder beleggers heerst tegenwoordig ook de gedachte dat beleggen in goud niet winstgevend is. Die gedachte lijkt echter niet correct te zijn.

Sinds augustus is het gele edelmetaal al met meer dan 12% in waarde gestegen. Tijdens de afgelopen maanden wist goud met name te profiteren van de onrust op de financiële markten. En daarmee is direct de functie van goud als ‘veilige haven’ bewezen. Juist daarom moet goud volgens sommige analisten altijd een plekje binnen de portefeuille hebben.

Beleggen in goud kan bijzonder winstgevend zijn

Voor veel beleggers klinkt een bescherming echter niet winstgevend genoeg. In dat geval komen beleggers al vaak met het argument dat ze dan ook in ‘cash’ kunnen investeren. Toch lijken veel beleggers een grote inschattingsfout te maken als het om goud gaat. Over het algemeen is beleggen in goud namelijk juist erg rendabel.

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CharlieBilello, te zien dat de goudprijs het tijdens de afgelopen 20 jaar beter wist te doen dan de S&P 500 index. Sinds het jaar 2011 heeft het gele edelmetaal de nodige waarde moeten inleveren, maar alsnog staat het ruim 361% hoger dan 20 jaar geleden het geval was. De S&P 500 index is in diezelfde periode gestegen met ‘slechts’ 215%.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!