Beleggen in marihuana-aandelen is bijzonder fascinerend. De markt voor legale marihuana is een zeer snel groeiende industrie. En net als de industrie zijn er ook bedrijven die snel groeien. Maar nu het kaf van het koren wordt gescheiden, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen productie.

De echte winnaars van de marihuanasector kunnen beleggers vandaag op lange termijn bijzonder rijk maken. Maar de echte winnaars zijn niet per se diegene die het meeste marihuana kunnen produceren. Je moet ook naar deze 4 zaken kijken.

De beste marihuana-aandelen hebben deze eigenschappen

-1. Productdiversiteit

Door de legalisering is er steeds meer vraag naar de softdrug. Die gigantische vraag zorgt voor steeds meer aanbod. Momenteel kampt de sector nog met tekorten, maar in de toekomst kan dit zorgen voor overproductie. Dat betekent (veel) lagere marges.

Bedrijven die enkel focussen op productie, kunnen over enkele jaren in de problemen komen wanneer de marges beginnen te krimpen. Een goede productdiversiteit met hogere marges is belangrijk voor de toekomst.

-2. Internationale expansie

Canada is niet alleen het eerste G-7 land dat marihuana legaliseert, het maakt zich ook op om van het groene goud een exportproduct te maken. Naar schatting zal men over enkele jaren in Canada 1 miljoen kilo marihuana nodig hebben terwijl er 3 miljoen kilo geproduceerd zal worden.

Marihuana-aandelen met een internationale expansie zal beleggers veel meer aanspreken.

-3. Winst

Nu marihuana legaal is in Canada, verhuist de focus van beleggers naar de winst. Er is een groot verschil tussen groei en winst. Maar weinig bedrijven uit de sector maken winst. Maar uiteindelijk is dat waar het voor beleggers om te doen is.

De komende jaren zullen marihuana-aandelen ook moeten bewijzen dat ze winst kunnen maken.

-4. Financiering

Ook de financiering wordt steeds belangrijker. Groeien in de marihuanasector kost veel geld. Op korte termijn willen beleggers veel door de vingers zien om die groei te realiseren. Maar op langere termijn moet er een gezonde, eigen financiering zijn om te groeien. Dat betekent cash geld op de balans, niet te veel schulden en een positieve cashflow.

Bron: Fool

Foto Credit: iStock