Nadat de cryptomarkt een maand geleden aan een nieuwe sell-off begon, beginnen er terug de eerste groene scheuten te komen. Maar het is niet Bitcoin dat de kar trekt, het zijn deze keer de altcoins. Is dit het begin van een nieuw altcoin seizoen?

Brendan Bernstein, oprichter van Tetras Capital – een Blockchain, Crypto en Digital Asset Hedge Fund – legde in een serie tweets ooit uit wanneer het interessant is om te beleggen in altcoins. Het is belangrijk voor beleggers in cryptomunten om te beseffen dat crypto’s in bepaalde cyclussen bewegen.

Mogelijk staan we nu aan het begin van een nieuwe cyclus.

En dan ontstaan er interessante trends.

Zo nam XRP van Ripple een tijdje geleden al de fakkel over van Ethereum als 2e grootste cryptomunt. We zien nu dat EOS fors stijgt en zich op de 4e plaats nestelt ten koste van Stellar Lumens. Litecoin is Bitcoin Cash en Bitcoin SV voorbij gestoken.

Ook de dominantie van Bitcoin ten opzichte van de rest van de cryptomarkt stagneert.

In volle crypto hype was de dominantie gedaald tot 32,50%. Hoewel Bitcoin dit jaar zo’n 75% lager staat, staan de meeste altcoins op een nog groter verlies. Hierdoor is de dominantie de laatste maanden weer gestegen tussen 52% en 58%. Maar de laatste 3 maanden stagneert die dominantie.

Wanneer het nieuwe altcoin seizoen begint, zal die dominantie verder afbrokkelen.

Niemand tegen crypto?

10 jaar geleden ging Warren Buffett de weddenschap aan dat een simpel indexfonds beter zou presteren dan een groep hedgefunds. Hij wedde daarvoor $1 miljoen. Buffett won met glans deze weddenschap.

Anthony Pompliano van Morgan Creek Digital wou eenzelfde weddenschap organiseren tegen de non-believers van crypto. Hij wedt dat crypto over de volgende 10 jaar beter zal presteren dan aandelen.

Vreemd genoeg is er niemand te vinden die deze weddenschap aan wil gaan. Met een nieuw altcoin seizoen voor de deur, is dat misschien wel de beste beslissing.

Bron: NullTX