Zou jij ook eens graag terug in de tijd gaan? Wat als je de tijd 30 jaar kon terugdraaien, en je geld kon beleggen op Wall Street? Wanneer je naar onderstaande grafiek kijkt, zou je dat ongetwijfeld doen. We leggen je zo dadelijk uit hoe je dat kan doen. De Amerikaanse aandelenmarkt kende een onwaarschijnlijke groei de laatste decennia. Het werd het grootste financiële centrum ter wereld. En het heeft ontzettend veel beleggers rijk gemaakt. Maar nu moet je ergens anders kijken wil je deze rit opnieuw maken.

30 jaar geleden zette de Down Jones een bodem neer op 1.616 punten. Vandaag noteert de index rond 21.000 punten. Dat is 13 keer (!) meer dan 3 decennia geleden.

Momenteel heeft de New York Stock Exchange een marktkapitalisatie van meer dan 19.000 miljard dollar. Dat komt overeen met een gemiddelde marktkapitalisatie van 8 miljard dollar per aandeel.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Chinese aandelen hebben nog een lange weg af te leggen

Op onderstaande infographic van StocksToTrade.com kan je duidelijk zien dat New York veruit de grootste beurs ter wereld is.

Maar wie wil beleggen op het Wall Street van 30 jaar geleden, moet naar nummer 5 op de lijst kijken, de Shanghai Stock Exchange.

De beurs van China is nog maar 26 jaar oud en daarmee veel jonger dan andere beurzen. Maar Shanghai staat wel al op de 5e plaats. Met een marktkapitalisatie van 4.000 miljard dollar is het geen kleine beurs meer, maar heeft het wel enorm veel potentieel.

China is namelijk de 2e grootste economie ter wereld!

De gemiddelde marktkapitalisatie van de aandelen op de Chinese beurs bedraagt ook nog maar 3,8 miljard dollar of de helft van Wall Street.

De Chinese beurs is bovendien uitzonderlijk goedkoop op dit moment, net als het overgrote deel van de groeilanden. De waardering staat op het laagste niveau sinds de Azië crisis (1997).

Groeilanden zijn nog steeds 22% goedkoper dan de piek van 2011, en de CAPE ratio ligt 60% lagerdan de CAPE van de S&P 500.

De komende decennia zullen China en andere groeilanden veel harder groeien dan de westerse economieën. Het financieel centrum zal ieder jaar belangrijker worden.

Wie wil beleggen in Wall Street van 30 jaar geleden, kan best nu beleggen in groeilanden met de Chinese beurs op kop.

5 redenen om Chinese aandelen te kopen

  • Chinese aandelen zijn goedkoop
  • Chinese aandelen zijn gehaat
  • Chinese aandelen hebben een gigantische toekomst
  • Chinese aandelen zijn een perfect alternatief voor dure Amerikaanse aandelen
  • Chinese aandelen kunnen zoals in het verleden snel 100% – 200% stijgen

Wacht géén dag langer om Chinese aandelen te kopen: LEES MEER