Beleggers en investeerders zijn een waarschuwing rijker. Moody’s analist Mark Zandi is van mening dat men de inflatoire druk zwaar onderschat. Hij vreest dat, als de inflatie gaat blijven stijgen, dit elk segment van de markt zal raken, van ‘big tech’ tot cyclische aandelen. Met andere woorden, beleggers bereiden zich best voor op verhoogde volatiliteit op de beurzen.

Volgens Mark Zandi, analist bij Moody’s, gaat de volatiliteit op de markten nog een tijdje aanhouden. Hij waarschuwt beleggers dat de inflatie parten gaat spelen waardoor aandelen sterk gaan beginnen schommelen. Hij denkt ook niet dat beleggers zich kunnen indekken en dat alle delen van de markt last zullen ondervinden van de druk die blijft toenemen.

Inflationary pressures will develop very quickly. I don’t think there’s any shelter here.

Inflatiepiek

En ondanks de inflatoire druk, wisten de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Jones vrijdag toch sterk te presteren. Dat komt volgens Zandi omdat Wall Street te optimistisch is en het ‘probleem’ omtrent de inflatie voor zich uit schuift. Het heropenen van de Amerikaanse economie staat voor de deur met veel ‘pent up demand’ en veel werkgelegenheid in het verschiet. Dit gaat volgens Zandi zorgen voor een inflatiepiek.

These are broad, macroeconomic forces that are going to affect all parts of the market equally. Most importantly valuations are very, very high by any historical standards.

Zijn verwachtingen van de prestaties op de markten zijn niet al te denderend. In tegenstelling dat andere analisten, die verwachten dat de S&P 500 boven de 4.100 punten gaat eindigen dit jaar, verwacht Zandi dat de markten zijwaarts gaan bewegen de komende 12 tot 36 maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Jernej Furman – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>