Tijdens de afgelopen weken bleef de goudprijs dicht bij huis. Na de imposante rally van het eerste deel van het jaar, lijkt de goudstier nu een stapje terug te zetten. De huidige adempauze bij de goudstieren wordt door veel beleggers aangegrepen om nieuwe goudposities aan de portefeuille toe te voegen. We mogen zelfs op dit moment spreken van de langste kapitaalinstroom (dagen) sinds het jaar 2009.

De goudprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. De prijs van het gele edelmetaal zit al sinds het einde van 2018 in de lift en tijdens de afgelopen maanden is de koersstijging zelfs in een hogere versnelling terecht gekomen. Niet vreemd dus dat beleggers geïnteresseerd zijn in een goudbelegging. Ten opzichte van de top uit 2011 is de goudmarkt namelijk nog steeds ‘goedkoop’ te noemen.

Goudfondsen blijven in trek

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de zogenoemde goud ETF’s al 17 dagen lang een positieve kapitaalinstroom kennen. Met andere woorden vloeit er al 17 handelsdagen lang meer geld richting goudfondsen, dat dat er geld uitvloeit. En daarmee is dit de langste ‘winstreeks’ sinds het jaar 2009. En destijds zochten beleggers hun dekking bij goudfondsen als gevolg van de financiële crisis.

Gezien de politieke en de economische onzekerheid in de wereld is het nooit onverstandig om een deel van het vermogen in een ‘veilige haven’ te stoppen. En goud bewijst al decennialang dat het kan fungeren als betrouwbare veilige haven.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!