Voor het eerst sinds lange tijd zijn beleggers weer geïnteresseerd in grondstoffen. Deze optimistische stemming wordt voor een groot deel veroorzaakt door het stijgende producentenvertrouwen. De groeiende economie zorgt er voor dat er simpelweg meer grondstoffen nodig zijn en beleggers lijken dat ook door te hebben.

De afgelopen jaren waren voor de meeste grondstoffen jaren om snel te vergeten. De situatie van vandaag de dag ziet er een stuk rooskleuriger uit. Dit optimisme was tijdens de afgelopen maanden bijvoorbeeld al zichtbaar binnen de olie-, zink- en kopersector. Tegen de meeste analistenverwachtingen in wisten deze grondstoffen tijdens de afgelopen maanden verrassend goede zaken te doen.

Beleggers geloven weer in de grondstoffensector

Barclays laat weten dat de beleggers tijdens de afgelopen 4 jaar nog nooit zo optimistisch waren over de grondstoffensector. Het belegde geld in grondstof gerelateerde effecten steeg tijdens de afgelopen maand naar 311 miljard dollar. Warren Russell, analist bij Barclays, verwacht dat de interesse in grondstoffen ook tijdens de komende maanden groot zal blijven. De economische groei ziet er namelijk simpelweg erg goed uit.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Bloomberg Commodities Index tijdens de afgelopen 6 maanden haast synchroon bewoog aan de olieprijs (Brent). De Bloomberg Commodities Index beweegt op dit moment op de hoogste stand in één jaar tijd, terwijl Brent-olie tijdens de afgelopen week voor het eerst in 3 jaar tijd weer de grens van 70 dollar wist te bereiken.

Het mooiste van deze sector is, dat deze sector tijdens de afgelopen jaren sterk is achtergebleven op al het koersgeweld. Er zit dus nog behoorlijk wat potentieel verscholen in deze sector. Overigens moet daarbij wel het kaf van het koren gescheiden worden.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>