De eerste handelsweken van dit nieuwe beursjaar zijn bepaald niet rooskleurig verlopen. De meeste analisten rekenden voor dit jaar op een verdere beursstijging, maar voorlopig hebben de stieren grote moeite om het hoofd boven water te houden. De oplettende belegger had overigens deze beurscorrectie al vroegtijdig kunnen zien aankomen.

De Advance-Decline Line wordt door analisten vaak gebruikt om de gezondheid binnen de financiële markt te meten. Deze NYSE Advance-Decline Line meet het aantal aandelen dat over een bepaalde periode in prijs is gedaald of gestegen. Daarnaast houdt het ook rekening met de vorige slotstand. Over het algemeen kan deze Advance-Decline Line worden gezien als een zogenoemde ‘breath indicator’.

De NYSE Advance-Decline Line waarschuwde al vroegtijdig voor een trenddraai

Uit onderzoek blijkt dat de NYSE Advance-Decline Line in het verleden rond belangrijke toppen al vroegtijdig een dalende beweging liet zien. Pas later was deze dalende beweging ook terug te zien in het koersverloop van de Dow Jones index. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan Financial Publications, is te zien dat de NYSE Advance-Decline Line de recente stijging bij de Dow Jones index niet ondersteunde. Er was namelijk sprake van een zogenoemde ‘negatieve divergentie’ omdat de Dow Jones index wel naar een nieuwe recordkoers wist te stijgen, terwijl de NYSE Advance-Decline Line al enkele weken een dalende beweging laat zien. En dat betekende in het verleden vaak slechts nieuws voor de aandelenmarkten.

De NYSE Advance-Decline Line maakt duidelijk dat de beursrally niet door het overgrote deel van de markt gedragen werd. Wat dat betreft is de huidige beurszwakte goed uitlegbaar. En voorlopige laat de NYSE Advance-Decline Line nog geen enkele verbetering zien. En dat mogen beleggers opvatten als een serieus waarschuwingsteken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis