Afgelopen vrijdag wist de prijs voor een vat ruwe olie boven de 93 dollar te komen. Tijdens die handelsdag werd er echter ook een top neergezet, want tijdens de afgelopen twee handelsdagen was er sprake van een dalende koersbeweging. Inmiddels zijn de oliestieren in gevecht met de grens van 90 dollar. Een belangrijke grafiek laat zien dat de olieprijs nog aanzienlijk verder in waarde kan gaan dalen.

De olieprijs wist tijdens de afgelopen anderhalf jaar extreem goede zaken te doen. Het ‘zwarte goud’ wist zelfs een betere prestatie af te leveren dan de aandelenmarkten. Door de krachtige wederopstanding van de wereldeconomie steeg de vraag naar de fossiele brandstof. Daarnaast hadden de politieke spanningen tussen Rusland en het Westen ook een positieve invloed op de olieprijs.

Olierally kan voorbij zijn

Ondanks de krachtige opwaartse prijsbeweging van de afgelopen maanden, kan er inmiddels een einde aan de olierally zijn gekomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Worth Charting, is te zien dat de olieprijs al sinds het begin van 2021 binnen een stijgend trendkanaal beweegt. Op de grafiek is ook te zien dat de bovenkant van dit trendkanaal inmiddels bereikt is en tijdens de voorgaande keren wist dit telkens te leiden tot een stevige correctie. Sterker nog; tijdens alle voorgaande keren werd vervolgens de onderkant van het trendkanaal bereikt.

Mocht de recente geschiedenis zich de komende tijd opnieuw gaan herhalen, dan is het dus zelfs mogelijk dat het ‘zwarte goud’ terugkeert naar de grens van $ 70. En een dergelijke prijsdaling zien maar weinig beleggers op dit moment aankomen.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>