Ten opzichte van de bodem van maart noteren de meeste aandelen op dit moment fors hoger. De niet-winstgevende techbedrijven vallen daarbij in positieve zin op. Beleggers hebben massaal in deze bedrijven geïnvesteerd en dat is duidelijk terug te zien bij de koersen van de betreffende bedrijven. Moeten beleggers eigenlijk wel blij met deze trend zijn?

Tijdens de voorbijgaande maanden zijn veel mensen naar de aandelenmarkten getrokken. Ook de burgers die tot voorheen geen enkele interesse in ‘beleggen’ hadden, voelen zich nu tot de financiële markten aangetrokken. Dit is met name te danken aan de succesverhalen die er op de beursvloer te horen zijn. Daarnaast lijkt de historisch lage spaarrente het laatste zetje in de rug te geven.

Beleggers moeten voorzichtig te werk gaan

Opvallend genoeg lijkt een groot gedeelte van deze nieuwkomers met name interesse te hebben in niet-winstgevende bedrijven. En de oorzaak hiervan ligt gelegen in het feit dat de koersen van deze bedrijven exponentieel in waarde zijn gestegen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de niet-winstgevende beursgenoteerde techbedrijven gemiddeld met 250% zijn gestegen ten opzichte van de gemiddelde koersstand van een jaar geleden. En hiermee wordt de S&P 500 index ruim verslagen, want de toonaangevende Amerikaanse beurs moet het ‘slechts’ met een winst van bijna 20% doen.

Ondanks het feit dat de aandelenkoersen van deze bedrijven nu stevig in de lift zitten, lijken beleggers er verstandig aan te doen om voorzichtig te werk te gaan. Het sentiment rondom deze aandelen kan immers ook snel veranderen en op dat moment ziet het beursplaatje er ineens compleet anders uit.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.