De technologiesector is de meest geliefde sector op Wall Street. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen jaren wist deze sector vriend en vijand te verrassen. Al jaren presteert de technologiesector bovengemiddeld. En beleggers investeren weer massaal in deze populaire sector.

De technologiesector kende een zwaar 2018. Tijdens dat jaar moest ook deze geliefde sector behoorlijk wat terrein inleveren. En dat was ook goed terug te zien in de kapitaalinstroom richting deze sector. Er was in het jaar 2018 namelijk voor het eerst sinds het jaar 2016 sprake van een kapitaaluitstroom in plaats van –instroom.

Techfondsen zien de grootste kapitaalinstroom ooit

Tijdens het afgelopen jaar vond er een indrukwekkende herstelbeweging plaats op Wall Street. En uiteraard wist ook de technologiesector hiervan te profiteren. Deze sector wist namelijk in 2019 de index te verslaan (S&P 500). En mede daardoor investeren beleggers weer massaal in techfondsen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, te zien dat er nog nooit sprake was van zo’n grote kapitaalinstroom.

Dat beleggers kiezen voor techaandelen is niet vreemd, want de best presterende aandelen zijn bijna allemaal afkomstig uit deze sector. Toch blijft het wel verstandig om ook naar het onderliggende plaatje te blijven kijken. Sommige techaandelen zijn immers wel erg hoog gewaardeerd.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar