De laatste handelsweek van deze maand is aangebroken. De afgelopen handelsweek stond voor een groot deel in het teken van het coronavirus. Het nieuws over de verdere verspreiding van dit virus wist er voor te zorgen dat Wall Street afgelopen vrijdag in het rood de handelsdag afsloot. Het verleden voorspelt voor deze week een goede handelsweek.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Ondanks dat is het wel interessant om het verleden te onderzoeken. De beurzen vertonen namelijk regelmatig soortgelijke koerspatronen. En sinds het jaar 1950 vertoont de S&P 500 index een sterk beeld als het om de laatste week van januari gaat.

Dit onderzoek voorspelt een voorspoedig einde van de beursmaand

De mannen van LPL Research hebben de laatste week van januari onder de loep genomen. En zij komen tot de conclusie dat er een vergrote kans is dat de stier tijdens deze handelsweek van de beer weet te winnen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, de gemiddelde beursbeweging tijdens de maand januari in beeld gebracht. De beste prestaties worden tijdens deze maand normaal gesproken behaald tijdens de eerste en de laatste handelsweek.

Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan mogen beleggers uitzien naar een mooie handelsweek. Het verleden voorspelt in ieder geval een voorspoedig einde van deze eerste handelsmaand van het beursjaar.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>