Tijdens de afgelopen maanden wisten de wereldwijde beurzen stevig in waarde te stijgen. Het merendeel van de sectoren wist aanzienlijk te profiteren van de feestvreugde die er op de beursvloer aanwezig was. Opvallend genoeg vielen de prestaties bij de gezondheidssector wat tegen. En daar kunnen beleggers nu juist van profiteren.

Het jaar 2020 was een succesvol jaar voor de gezondheidssector. Tenminste, dat zou je verwachten. Door het coronavirus kwam er grote druk op deze sector te staan en met name de vaccinfarmaceuten wisten hiervan te profiteren. Door het coronavirus moest de overige zorg juist worden afgeschaald en dat had juist een negatief effect op heel veel andere bedrijven die actief zijn binnen de gezondheidssector.

De gezondheidssector beschikt nog over voldoende potentieel

De underperformance van de ‘healthcare sector’ kan het beste in beeld worden gebracht door deze sector af te zetten tegenover de S&P 500 index. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is dat in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de healthcare sector al enkele jaren een minder goede beursprestatie weet neer te zetten dan de S&P 500 index.

De ommekeer kan echter nabij zijn. Zo is op de grafiek ook te zien dat de steunlijn inmiddels bereikt is en deze steunlijn is al ruim 30 jaar van kracht. Tevens is een belangrijk Fibonacciniveau bereikt en dit kan een extra duwtje in de rug van de stieren gaan geven.

Is de trenddraai nabij?

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar