Sinds de bodem van december 2018 is er al sprake van een indrukwekkende beursrally op Wall Street. Tussentijds werden de beurzen af en toe geconfronteerd met een kleine correctie, maar een echte beursdaling bleef vooralsnog uit. Mogelijk komt daar in de nabije toekomst verandering in…

In december 2018 wisten de meeste beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zitten de wereldwijde beurskoersen al in de lift. En tijdens het afgelopen beursjaar leek de beer wel kansloos te zijn. De stier was immers oppermachtig en de meeste beurzen sloten het beursjaar in dubbele cijfers af. Wall Street wist zelfs met ongeveer 30% in waarde te stijgen.

Oplopende beweeglijkheid kan dodelijk zijn voor de aandelenmarkten

Iedere belegger weet dat er ooit een einde gaat komen aan deze indrukwekkende beursrally. En mogelijk kan die ‘trenddraai’ sneller dan verwacht komen. Volgens The Lyons Share moeten beleggers met name de volatiliteitsindex (VIX) in de gaten houden. Deze index meet de beweeglijkheid die er in de markt te vinden is en een hogere beweeglijkheid gaat normaliter gepaard met dalende beurskoersen.

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de volatiliteitsindex al sinds december 2018 geconfronteerd wordt met een dalende beweging. Tijdens de zomer van 2019 werd de weerstandslijn nog bereikt, maar ook toen wisten de beurzen weer snel in waarde te herstellen.

Op dit moment is de weerstandslijn opnieuw bereikt. Mocht deze weerstandslijn nu wel doorbroken worden, dan is er officieel sprake van een ‘trenddraai’. En een dergelijke trenddraai voorspelt een oplopende beweeglijkheid. En dat kan uiteraard funest zijn voor de aandelenmarkten.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>