Amazon was tijdens de handelssessie van vrijdag de positieve uitschieter op Wall Street. De Amerikaanse beurzen sloten allemaal flink lager de handelssessie af, maar Amazon wist met ruim 7% in waarde te stijgen. En deze beursprestatie was te danken aan de opbeurende kwartaalcijfers die Amazon een dag eerder publiceerde.

Op dit moment is Amazon opnieuw meer dan 1 biljoen dollar waard. Dat was voor het laatst anderhalf jaar geleden het geval, want sinds dat moment moest Amazon het nodige beursterrein inleveren. In de feestdagenperiode voerde Amazon de kwartaalwinst tegen de eigen verwachting in op. De onderneming wist naar eigen zeggen meer klanten dan ooit aan zich te binden met Amazon Prime, een abonnement dat leden allerlei kortingen en voordeeltjes biedt.

Amazon is oppermachtig op het internet

Het verschil tussen Amazon en de andere retailers is al langer zichtbaar. Amazon was een van de eerste bedrijven die zich op het internet ging richten. En tijdens de afgelopen jaren hebben ze met hun prijsstrategie diverse concurrenten weten te verslaan. Overal waar Amazon actief is, hebben de concurrenten terrein moeten inleveren.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is het verschil tussen Amazon en de rest van de retailers doeltreffend in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P Retail ETF tijdens de afgelopen vijf jaar per saldo in waarde wist te dalen. Tijdens diezelfde periode wist Amazon met ruim 570% in waarde te stijgen. Deze grafiek maakt duidelijk dat het heel belangrijk is om het kaf van het koren te scheiden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.