Tijdens het laatste rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, besloten de FOMC-leden de rente ongewijzigd te laten. Daarnaast liet Powell weten dat er mogelijk een einde komt aan de renteverhogingen. Beleggers reageerden euforisch op dit gerucht. Toch moeten beleggers juist vrezen voor een dalende, in plaats van voor een stijgende rente.

Een stijgende rente is over het algemeen een erg goed teken. Het is namelijk een teken van economische sterkte. Daarom is het ook niet vreemd dat de Fed tijdens de afgelopen twee jaar meermaals de rentestand heeft opgetrokken. De Amerikaanse economie was immers sterk genoeg om deze verhogingen te kunnen incasseren.

Dalende rente is een gevaar voor de aandelenmarkten

Toch is dat beeld tijdens de afgelopen weken veranderd. Als gevolg van de economische en politieke onzekerheid in de wereld is de kans groot dat de Amerikaanse economie ook gas terug zal moeten nemen. En uiteraard wil Trump voorkomen dat de Amerikaanse economie in verval raakt en daardoor liet hij meermaals openlijk weten dat de Fed moet stoppen met de renteverhogingen. Volgens sommige economen bestaat zelfs de kans op een rentedaling.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat beleggers juist moeten vrezen voor een dalende rentestand. Tijdens de laatste twee gevallen dat er sprake was van een daling bij de Amerikaanse rentestand, werd Wall Street geconfronteerd met een werkelijke beurscrash. De rente wist namelijk voorheen een top te bereiken in de jaren 2000 en 2007.

Mocht er dus een einde komen aan het tijdperk van de renteverhogingen, dan moeten we ons grote zorgen gaan maken.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)